با حضور فرماندار،بخشدار و مدیران دستگاههای اجرایی در روستای سنگده انجام شد؛
کد مطلب : ۲۷۵۳ / گروه : اخبار /
۲۰ دی ۱۳۹۶ / بازدید :
۳۱۱
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ساری ،شورای اداری شهرستان ساری به ریاست فرماندار ساری به میزبانی بخشداری، شورای اسلامی و دهیاری روستای سنگده در بخش دودانگه برگزار شد.
در این جلسه چهارساعته که با حضوری روسای ادارات شهرستان، برخی اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران منطقه همراه بود، مهمترین مشکلات روستاهای بخش از سوی بخشدار، نماینده شوراها و نماینده دهیاران مطرح شد و روسای ادارات نسبت به موارد مطرح شده پاسخگو بودند و قولهای لازم را برای پیگیری و رفع مشکلات دادند. براساس اعلام نماینده دهیاران و نماینده شوراهای اسلامی تامین آب شرب، خطکشی جاده، تامین آب کشاورزی و تامین سوخت زمستان از مهمترین مشکلات مردم این بخش دودانگه است. فرماندار شهرستان ساری نیز ضمن قول پیگیری مشکلات عمرانی این منطقه، ضمن اینکه دستور برگزاری کارگروه اشتغال شهرستان برای آینده نزدیک در این بخش خبر داد، از دهیاران و شوراها خواست تا مردم را به ایجاد اقامتگاههای بومگردی و استفاده از روشهای نوین کشاورزی و دامداری تشویق کنند. حسینزادگان همچنین از اداره منابع طبیعی خواست که نسبت به تعیین تکلیف اراضی منطقه اقدام کند تا مردم در دریافت تسهیلات اشتغالزایی دچار مشکل نشوند.
* ضرورت شفافسازی برای مردم
فرماندار مرکز استان در این جلسه در تشریح اهداف برگزاری این جلسه در بخش دودانگه گفت: رئیس جمهوری در پی ناآرمی های اخیر خطاب به وزرا ، معاونین و همه مسئولین بخش های اجرایی کشور از آنان خواسته بود تا به طور روزانه با مردم مشکلات را در میان بگذارند و اگر مسالهای پیش میآید ، پیش از همه مردم بموقع در جریان قرار بگیرند.احمدحسینزادگان اعتماد سازی از طریق تبیین و شفاف سازی مسایل و مشکلات و بیان ظرفیتها را از اهداف اصلی برگزاری جلسات عمومی با مردم در بخشهای مختلف روستائی عنوان کرد و افزود: مسئولان اجرائی شهرستان باید به صورت شفاف وضعیت منابع مالی و هزینههای انجام شده برای طرحها را با مردم در میان بگذارند و به آنان بگویند که چرا در چنین وضعیت اقتصادی قرار داریم و حتی چرا طرح های عمرانی به کندی پیش می رود.وی با بیان اینکه گردشگری و کشاورزی این منطقه مغفول مانده است،اظهار داشت: اگر سهلانگاری وجود دارد، باید به صورت شفاف به مردم اعلام کنیم، ریشه مشکلات فعلی را باید به مردم بگوئیم و اگر مشکلی حل نشده است، باید با اسناد و دلایل منطقی و کارشناسی مردم را در جریان قرار دهیم .
نماینده عالی دولت در شهرستان ساری با تاکید بر این که تعامل بین مردم و مسئولان باید عمیقتر شود، گفت : چنین ارتباطی تنها با توسل به شفافیت در گفتار و هماهنگی آن با رفتارها بویژه از سوی مسئولان به وجود میآید، چرا که مردم ثابت کردند در حل مشکلات کشور در ادوار مختلف با نظام همراه بودند.به گفته وی، امروز دولت به مقوله اشتغال و درآمد بیشتر مردم بویژه در روستاهای کشور توجه ویژه ای دارد و اعتبارات زیادی را بدون محدودیت در نظر گرفته است و همه باید تلاش کنیم تا هم مردم در جریان این اقدامات قرار بگیرند و هم بتوانند از این مزیت ها بهرهمند شوند.وی برگزاری جشنواره گل و گیاه در دودانگه را در دوسال پیاپی در افزایش سطح زیرکشت گل محمدی و تلاش جهت ایجاد صنایع تبدیلی تاثیرگذار دانست و گفت: برنامهریزی لازم برای توسعه کشت زعفران و برگزاری جشنواره برج تاریخی رسکت نیزصورت گرفته و بهزودی شاهد رونق این دو مقوله کشاورزی و فرهنگی خواهیم بود.
* آبشرب و کشاورزی مهمترین مشکل
بخشدار دودانگه نیز در ابتدای این جلسه ،با بیان اینکه این بخش دارای دو دهستان فریم با 45 روستا و یک شهر به مرکزیت شهر فریم و بنافت با 11 روستا به مرکزیت روستای سنگده می باشد، گفت: جمعیت بخش دودانگه براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 – 7500 نفر ثابت و 25 الی 30 هزار نفر جمعیت متغیر دارد،44 روستای بخش دارای شورای اسلامی و 30 روستا دارای دهیاری فعال میباشد و به برکت انقلاب اسلامی 100 درصد روستاهای بخش دودانگه بهرهمند از نعمت روشنایی برق و تلفن خانگی، بیش از 90 درصد روستاها برخوردار از فرستندههای دیجیتال تلویزیونی و بیش از 70 درصد روستاها درای آب شرب خانگی تحت پوشش مجتمعهای آبرسانی می باشند و پوشش تلفن همراه و ایرانسل نیز با تقویت ایستگاهها در سطح بخش شرایط مطلوبی را دارا می باشد.
جهانبخش عشوری یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در بخش دودانگه در حال رخ دادن است را عملیات حفاری و لوله گذاری خطوط انتقال و تغذیه گازرسانی عنوان کرد و اظهار داشت: بخش دودانگه بدلیل وقوع در موقعیت مناسب توپوگرافی و اب و هوایی از چشم اندازهای زیبا و بکر طبیعی برخوردار است و هر ساله پذیرای مهمانان – مسافران و گردشگران استانی و دیگر استانهای کشور است و دودانگه را می توان یکی از بخشهای مهم گردشگری و توریستی ارزیابی کرده و با سرمایه گذاری و ارائه تسهیلات در زمینه اجرای طرح های تفریحی و گردشگری در جهت ایجاد اشتغال توسعه پایدار در عرصه گردشگری معرفی نمود.
وی با اشاره به اینکه تولیدات گیاهان دارویی نظیر گل محمدی، گل گاو زبان، نعناع و زعفران نیز در این بخش متداول است، خاطرنشان کرد: دودانگه بعنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی تعیین شده و توسعه کشت اراضی شیبدار و برگزاری جشنواره گلمحمدی باعث شده تا کشت این محصول از 50 هکتار سال گذشته به 80 هکتار در سال جاری افزایش یابد. عشوری از ایجاد رصدخانه در بخش دودانگه نیز خبر داد و گفت: 80 درصد لولهگذاری پروژه گازرسانی انجام شده و برای جنگل راش نیز در پی ایجاد مدیریت یکپارچه هستیم تا بتوانیم درآمدزایی برای منطقه از بازدید گردشگران داشته باشیم. وی از همکاری ضعیف منابع طبیعی گلایه کرد و اظهارداشت: از منابع طبیعی انتظار داریم که در رونق و توسعه منطقه همکاری بیشتری داشته باشد. بخشدار بدودانگه کمبود آب شرب و کشاورزی را مهمترین مشکل مردم این منطقه اعلام کرد و افزود: منابع آبی مناسبی داریم ولی در بهاروتابستان به دلیل افزایش جمعیت با مشکل روبرو هستیم و اگر مدیریت بهتری صورت بگیرید، این مشکلات رفع خواهد شد. عشوری همچنین از اجرای طرح تفکیک زباله در روستاهای این بخش نیز خبر داد و گفت: روستاهای این بخش نیز نظیر شهرها و روستاهای دیگر استان و کشور با مشکل زباله دستوپنجه نرم می کنند ولی این مشکل را به کمک مردم حل خواهیم کرد.







